Polițiștii prahoveni acționează pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier

423

Poliţiştii au acționat pentru verificarea legalității transportului, depozitării și comercializării materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

Polițiștii au acționat pe raza întregului județ, atât prin constituirea de filtre rutiere, cât și prin verificarea agenților economici care comercializează pomi de Crăciun. Astfel, s-au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale (dintre care 3 pentru nerespectarea prevederilor legale conform Legii nr. 171/2010  privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice), în valoare totală de peste 22.000 de lei. În perioada următoare, polițiștii  vor continua activitățile de prevenire și combatere a delictelor silvice și vor aplica sancțiuni, în cazul depistării unor încălcări ale legislației în domeniu.

Exemplu:

La data de 13 decembrie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Câmpina au fost sesizați de către un bărbat, cu privire la producerea unei posibile fapte de tăiere ilegală de arbori, în comuna Șotrile.

Din cercetări a rezultat faptul că doi bărbați s-ar fi deplasat, cu două atelaje hipo, în pădurea Măgura și ar fi tăiat fără drept un arbore din specia fag cu intenția de a-l transforma în lemn de foc pentru comercializare. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori, faptă prevăzută de Legea nr. 46/2008.