Ciolacu promite deblocarea a 8000 de posturi din Sănătate și asistență socială

326

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, Premierul Marcel Ciolacu a făcut mai multe anunțuri importante printer care și deblocarea angajărilor pentru aproape 8.000 de posturi din sănătate și asistență socială.

„Astfel, toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente și infirmieri vor putea face rapid angajări. Ministerul Sănătății are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023, deci nu este vorba despre vreo problemă financiară”, a spus Ciolacu.  El susține că, în această lună, au fost alocate circa 6,6 miliarde de lei, cu care au fost închise datoriile pe anul trecut din sistemul sanitar, asigurând și cheltuielile curente pe luna ianuarie, pentru medicamente și servicii medicale.

„Însă, fiecare angajare trebuie să se reflecte, în mod concret, în servicii mai bune pentru pacienți, un plus de empatie și de responsabilitate. Este valabil și pentru medicii de familie. Bani avem, dar corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios! Adică serviciile prestate efectiv să primeze în fața plății pe liste de pacienți, adică pentru niște nume puse pe o hârtie”, a mai spus Marcel Ciolacu, conform Antena3.