Aproximativ 19 kg de bijuterii, descoperite ascunse în bagajul de mână al unei femei, la Aeroportul Henri Coandă

339

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliției de Frontieră Aeroport Henri Coandă, împreună cu lucrători vamali, au descoperit, ascunse în bagajul de mână al unei femei, aproximativ 19 kg bijuterii din metal alb, presupus a fi argint, pe care persoana a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 03.02.2024, în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Internațional  Henri Coandă, s-a prezentat pentru a intra în ţară, din direcţia Istanbul, o femeie, cetăţean român, în vârstă de 51 de ani. După ce a efectuat formalitățile de frontieră, persoana în cauză s-a deplasat spre ieșire, pe culoarul verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat autorităților vamale.

Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunțit asupra bagajelor femeii.

Astfel, au fost descoperiţi în bagajul de mână doi saci de dimensiuni mici ce conţineau o cantitate mare de bijuterii din metal alb (ceasuri, inele, cercei, coliere, brăţări, broşe etc.), presupus a fi argint.

Bunurile, cu o greutate brută de 19 kg, au fost preluate de către autorităţile vamale pentru a fi trimise spre expertizare, iar în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.