Mircea Geoană, reacție după căderea dronei în România: „Aveți încredere în NATO, e mesajul meu pentru voi toți”

207

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a avut o recție la incidentul din Delta Dunării, unde o dronă rusească a căzut într-o zonă cu vegetație.

Autoritățile române au negat acest incident, în ciuda declarațiilor făcute de autoritățile ucrainene. În cele din urmă s-au găsit și resturile aparatului de zbor.

Mircea Geoană spune că nu putem vorbi despre intenția Rusiei de a ataca România în vreun fel și că românii trebuie să aibă încredere că NATO le asigură securitatea.

„Dragii mei români,

Știu că în ultimele zile, incidentul petrecut la granița dintre România și Ucraina a provocat multă neliniște și preocupare în opinia publică românească și mai ales în zonele limitrofe acestei zone.

Vreau să reconfirm pe această cale faptul că, din informațiile noastre de la NATO, nu este vorba despre o intenție deliberată de a ataca teritoriul României, ceea ce ar fi însemnat un atac deliberate împotriva teritoriului NATO.

Așteptăm ca autoritățile române, cu care suntem în contact permanent la nivel politic și militar, să continue investigația pentru a afla toate elementele pe care le putem analiza împreună.

Vreau să dau un mesaj către întreg poporul român: să aibă încredere în NATO. Deciziile pe care le am luat la Vilnius de a veni cu noi planuri de apărare pentru țările NATO, pentru zona Mării Negre în particular și pentru România în special, sunt în curs de derulare, sunt mai importante decât oricând.

Și vreau să transmit un mesaj de încredere în alianța noastră. Veghem la securitatea aliaților noștri și veghem să nu ajungem în situația de escaladare a acestui conflict, la un conflict încă și mai complicat.

Deci, aveți încredere în NATO, e mesajul meu pentru voi toți”, a transmis Mircea Geoană.