Marcel Ciolacu, despre reforma fiscală: „Până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea de răspundere în Parlament.”

259

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că actul normativ privind pachetul fiscal-bugetar este redactat în continuare, iar când va fi finalizat, va fi pus în transparenţă.

Ciolacu a mai precizat că până la finalul acestei luni va fi încheiat tot circuitul, inclusiv asumarea de răspundere în Parlament şi a precizat că nimeni nu va trece acest pachet “noaptea pe furiş”.

“Continuăm să scriem actul normativ, pe urmă va fi pus în transparenţă, cum este normal. Până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea de răspundere în Parlament. Să vedem dacă mai este nevoie de anumite ordonanţe de completare”, a afirmat Ciolacu.

“Am aşteptat şi am vorbit despre aşa-spusa austeritate, dar eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile şi nu e nicio austeritate şi explicând de fiecare dată că România a învăţat din fosta criză, când s-a făcut o greşeală majoră tăind salariile la români. Cu adevărat, unii care au totuşi salarii foarte mari, din punctul meu de vedere, în sistemul bugetar nu pot să beneficieze şi de vouchere de vacanţă, la fel ca şi cei aproape un milion şase sute de mii de români care au salariul minim pe economie. Dar nu am văzut nimic de austeritate. Cum am aşteptat şi am suportat această austeritate două luni, Mai putem sta două trei zile….”, a afirmat primul ministru.

Ciolacu a amintit şi de un pachet pentru combatarea evaziunii fiscale şi de un pachet fiscal.