PSD îi cere demisia lui Niculae Bădălău de la conducerea Curţii de Conturi: „Prezența sa în această funcție ar afecta grav credibilitatea instituției”

381

PSD solicită vicepreședintelui Curții de Conturi Niculae Bădălău să își depună demisia pentru încetarea mandatului.

„PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală și a dispus reținerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu își mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezența sa în această funcție ar afecta grav credibilitatea instituției.

De aceea, demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituții fundamentale a statului român”, a transmis conducerea PSD într-un comunicat de presă.

Nicolae Badalau a fost retinut duminică de procurorii DNA după ce a fost audiat într-un dosar de corupție. Vicepreședinte Autorității de Audit de la Curtea de Conturi va fi dus astăzi la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Niculae Bădălău este acuzat pentru dare de mită, în formă continuată, şi trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că „în datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă”.

În cursul zilei de 28 noiembrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.