Ministrul Digitalizarii  anunță când vom scăpa de dosarul cu șină

347

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a menționat că vom putea scăpa de dosarul cu șină în 3-5 ani. Acesta a mai precizat că acest termen este unul rezonabil, mai ales că în Republica Moldovă este implementat deja.

”Este ceea ce românii întâmpină în fiecare zi, rezistența statului și rezistența la schimbare și o consecință a multor ani în care transformarea digitală a României a stat pe loc. Dosarul cu șină poate dispărea în 3-5 ani de zile de acum încolo, este termenul pe care l-am avansat și anterior.

Transformarea digitală a unui stat durează cam 10 ani, 8-10 ani de zile, de la Republica Moldova la Estonia sau alte state care au reușit acest proces le-a luat 10 ani de zile. Republica Moldova este la ani lumină în fața noastră, asta este realitatea. Au peste 200 de servicii publice online pe care cetățenii le pot accesa. Și vicepremierul Iurie Țurcanu ne dă o mână de ajutor, este omul care a condus această transformare digitală, nu ca vicepremier, ci din diverse roluri, în ultimii 10 ani de zile, în Republica Moldova. Practic, frații noștri de peste Prut ne dau aceste soluții pe care le-au dezvoltat cu o finanțare de la Banca Mondială și de aceea vreau să scurtăm drumul, să nu ne ia 10 ani. 3-5 ani este un termen ambițios”, a menționat Burduja.