USR îi acuză pe senatorii PSD și ALDE de manipulare prin respingerea unui proiect de lege de abrogare a pensiilor speciale

440

„Acum 10 zile, când au avut interesul să-l scape pe Călin Popescu Tăriceanu de procurorii DNA care voiau să-l întrebe de mita de 800.000 de euro, senatorii PSD și ALDE s-au mobilizat exemplar la vot.

Astăzi, pentru că au golit vistieria țării și pentru că nici ei nu mai cred în povestea „Toate pensiile se dublează”, rostogolită în scop electoral de Liviu Dragnea, senatorii PSD și ALDE au trântit la vot noua lege a pensiilor. Lege care au avut grijă, oricum, să o facă atât de bine încât a picat testul de constituționalitate la CCR.

Pentru că îi interesează menținerea privilegiilor unor categorii „speciale”, în frunte cu parlamentarii și funcționarii parlamentari, senatorii PSD și ALDE s-au mobilizat însă, imediat, pentru a respinge un proiect de lege al opoziției de abrogare a pensiilor speciale.

După ziua de astăzi, pensionarii obișnuiți se îndepărtează și mai mult de perspectiva unei recalculări și majorări corecte a pensiilor. În schimb, pensionarii speciali, unii dintre ei primind și peste 60.000 de lei pe lună, își văd securizate privilegiile.

În celebrul „Program de Guvernare”, la pagina 72, PSD le-a promis pensionarilor o viață decentă. Le-a promis că va crește pensia minimă de la 520 lei la 640 lei de la 1 iulie 2018, că va majora punctul de pensie la 1.775 lei până în 2020 și că va adopta o nouă lege a pensiilor.

În realitate, PSD și-a respectat doar o singură promisiune: a mărit pensia minimă cu 120 lei în același timp cu mărirea prețurilor la energie, utilități curente, alimente, combustibil și servicii.” au declarat cei de la USR