Este oficial! Consilierii locali PNL+USR-PLUS au aprobat mărirea gigacaloriei!

604

În ședința extraordinară de consiliu local din 26 iulie 2021, consilierii PNL+USR/PLUS au aprobat solicitarea operatorului Veolia Energie Prahova de majorare a tarifului gigacaloriei pentru utilizatorii casnici, de la 375,26 lei/Gcal/TVA inclus, la 431,47/Gcal/TVA inclus. Peste acest tarif standard, administraţia locală va mai achita, de la buget, o sumă de 40,92 lei cu TVA pe gigacalorie, până în luna februarie a anului viitor, pentru acoperirea unor diferenţe pe care operatorul le avea de recuperat, aferente unor modificări ale preţului materiei prime din perioada ianuarie 2016 – februarie 2019. Proiectul a trecut cu 17 voturi, respectiv cele ale PNL + USR-PLUS + ALDE, singurul care a votat împotriva a fost Bogdan Lupu de la PRO România, iar Prahova în Acțiune și PSD nu s-au prezentat.

Deși a fost chiar și o dezbatere publică prin care executivul ploieștean a întrebat cetățenii dacă vor să li se mărească tariful la termie, se pare că aleșii locali nu au ținut cont de refuzul lor categoric.

De menționat este că prin HCL nr.97/04.2019 s-ar stabilit ca prețul maxim local al energiei termice facturate populației să fie de 186,97 lei/Gcal, exclusiv TVA ( 222,49 lei/gca/tva inclus) și acordarea subvenției pentru anii 2019-2022, diferența urmând să fie subvenționată din bugetul local.

Diferența de 175,61 lei/gcal/exclusiv tva – reprezintă subvenția care va fi asigurată de la bugetul local ( 208,98 lei/Gcal/TVA inclus). Acum rămâne de unde vor lua banii să suporte aceste diferențe…poate de la infrastructură, sau educație, sau sănătate….( că doar Ploieștiul “excelează” la aceste capitole…)

De când s-a instalat nouă administrație PNL-USR/PLUS în frunte cu Andrei Volosevici, la Ploiești s-au mărit tarifele pentru iluminatul public și iluminatul ornamental ( Luxten Lighting), tariful la gigacalorie ( Veolia) și joi, 29 iulie, se solicită și creșterea tarifului pentru apă și canalizare ( ApaNova)

A… să nu uităm și de majorarea tarifului pentru gunoiul menajer de la 13,22 lei pe lună la 16,39 lei pe lună, inclusiv TVA, în urma votului adunării generale a ADI din ultima ședință.

Concluzia este una singură….ploieștenii vor suporta din nou, din buzunarul lor, aceste majorări, iar admnistrația Volosevici împreună cu consilierii locali PNL-USR/PLUS probabil că se gândesc că ploieștenii vor uita până la următoarele alegeri….