Magdalena Trofin, viceprimarul Municipiului Ploiești, își critică atât colegii USR-iști, cât și pe colegii de alianța de la PNL pentru că au aprobat preluarea Parcului Municipal Vest de la Primăria Ploiești: „Consiliul Județean Prahova distruge Parcul Municipal Vest”

553

După aproape 2 ani de la alegerile locale, alianța formată din USR și PNL rezistă atât la nivelul Primăriei Ploiești, unde există viceprimar USR, în persoana doamnei Magdalena Trofin, cât și la nivelul Consiliului Județean Prahova, unde există vicepreședinte USR, în persoana domnului Apostol Constantin Cristian, în ciuda faptului că la nivel național există o alianță PNL-PSD.

Consilierii judeţeni au aprobat, în unanimitate, în ședinta din 30.06.2022, un proiect privind solicitarea trecerii din domeniul public al municipiului Ploiești în domeniul public al judeţului Prahova a unor terenuri în suprafaţă totală de 69 de hectare, respectiv Parcul Municipal Vest, în vederea realizării unor investiţii de interes judeţean, precum bazin de înot olimpic, terenuri de handbal, tenis, baschet, sală polivalentă, piste de biciclete, patinoar şi un complex sportiv.

În ultima ședință a Consiliului Local Ploiești, primarul Andrei Volosevici s-a certat cu colegii de partid pe această tema, după ce consilierii locali ploieșteni au aprobat preluarea unui teren de 86h la Tătărani în „schimbul” Parcului Municipal Vestacestia fiind acuzati ca apară interesele județului și nu ale ploieștenilor.

Doamna viceprimar a Municipiului Ploieștiului, Magdalena Trofin, despre care cu părere de rău nu putem spune exact pentru ce a încasat salariul de peste 2200 euro/lunar în ultimii aproape 2 ani pentru că nu am văzut nici un proiect de îmbunătățire a nivelului de trai al ploieștenilor, a formulat acuzații grave împotriva colegilor de partid de la USR, cât și a colegilor de alianță de la PNL din Consiliul Județean Prahova, după ce aceștia au aprobat unanimitate de voturi preluarea Parcul Municipal Vest de către Consiliul Județean Prahova.

Redăm integral textul doamnei viceprimar Magdalena Trofin:

„Ploieșteni, ce părere aveti despre „planurile” Consiliului Județean de a distruge Parcul Municipal❓

➡️ Consiliu Județean solicită în patrimoniu Parcul Municipal Vest, realizat de Primăria Municipiului Ploiești prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 1 “Sprijinirea Dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”.

💶 Realizarea Parcului Municipal Ploiești Vest, a căilor de acces și a rețelelor edilitare specifice a costat 70.311.415,55 lei, din care:

– 46.478.603,24 lei cheltuieli eligibile din fonduri UE

– ploieștenii au plătit din taxele și impozitele lor suma de 23.832.812,31 lei pentru realizarea parcului.

➡️ Consiliu Județean a anunțat intenția de a construi aici un complex sportiv dar în acest moment nu este foarte clar de unde va avea Consiliu Județean bani pentru acestă investiție așa că nu se știe cand vor începe lucrările sau cand se dorește finalizarea acestora.

❗ Din pacate acest lucru presupune distrugerea parcului.

Spațiul verde (mii de copaci), locurile de joacă, pistele de bicicletă, terenurile de sport și toate spațiile de agrement de care se bucură mii de copiii și adulți în fiecare săptămană, urmează să fie betonate sau lasate în păragină.

🌳 Înainte de realizarea parcului Ploieștiul avea 6,98 metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor iar după finalizarea acestuia s-a ajuns la 9,31 metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor.

🌳 Uniunea Europeană recomandă un minimum de 26 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății un nivel de 50 de metri pătrați/cap locuitor.

✅ Consider că realizarea unui complex sportiv este necesară dar trebuie gasită o altă locație. Nu trebuie să distrugem Parcul Municipal Vest pentru a realiza o astfel de investiție ci trebuie să continuăm dezvoltarea acestuia în aceeași direcție.

📌 Vă rog să imi scrieți în comentarii ce părere aveți despre acest subiect.

(Ploieștiul ar trebui să cedeze Parcul Municipal Vest sau Consiliul județean ar trebui sa găsească o altă locație?)

Parerea ploieștenilor este foartă importantă pentru mine!” a transmis Magdalena Trofin, viceprimarul Ploieștiului.

Reamintim că doamna viceprimar a votat recent preluarea de la Consiliul Județean Prahova a unui teren de 86h la Tătărani, deși acesta nu are o destinație clară și orice investiție pe acel teren se va face din banii ploieștenilor, dar toate taxele si impozitele aferente vor fi colectate de către UAT Bărcănești, tot domnia sa a votat pentru majorarea tarifului la gigacalorie, pentru majorarea tarifelor la iluminatul public și iluminatul ornamental, pentru majorarea tarifelor pentru activitățile de curățenie căi publice și dezăpezire, s.a.m.d, prin urmare, ne adresăm o întrebare legitimă retorică, și anume, a început deja campania electorală în Ploiești?

Foto: Pagina de facebook Magdalena Trofin