Dăncilă: Candidatul PSD va intra sigur în turul doi al prezidenţialelor

392

Candidatul PSD va intra sigur în turul doi al prezidenţialelor, a declarat joi, la Mehedinţi, preşedintele partidului, Viorica Dăncilă.

„În cadrul Comitetului Executiv a fost un vot în care, cu o singură excepţie, toţi colegii au hotărât să avem candidat propriu. Am vorbit cu domnul Călin Popescu Tăriceanu la telefon, voi avea o întâlnire cu dansul.

Este important ca săavem un candidat unic, acest lucru ne dă şanse mult mai mari, se mai adaugă procente – un candidat unic susţinut poate de mai multe partide politice, dar acest lucru îl vom discuta. Nu vreau să afirm dinainte anumite lucruri care nu au fost încă dezbatute cu colegii noştri de alianţă şi vom vedea cum vom merge mai departe, Dar votul s-a dat pentru un candidat unic. (…) Consider că, dincolo de orgolii personale, dincolo de dorinţa şi de buna credinţă – consider că partenerii noştri de la ALDE au buna credinţă şi tin la guvernare – s-au implicat în guvernare, au reprezentanţi în Guvern, dincolo de lucrurile care poate ne nemulţumesc de multe ori, trebuie să mergem mai departe, pentru că estevorba despre români şi România. Şi aici nu avem voie să dezamăgim.

Va intra în turul doi. Cunsc potenţialul acestui partid, cunosc implicarea organizatiilor, am încredere în preşedinţii de organizaţii, am mare încredere în primari, în membrii de partid, în simpatizanţii noştri, şi am convigerea că intrăm în turul doi”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a arătat că decizia Comitetului Executiv al PSD va fi obligatorie, indiferent care va fi aceasta.

„Decizia CexN va fi pentru mine obligatorie, în calitate de preşedinte al PSD. Trebuie să vedem care este decizia din terioriu, şi apoi să venim la Bucureşti. Voi accepta orice decizie adoptată în CexN, voi respecta opiniile colegilor, pentru că lupta pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale se dă de fapt în teritoriu”, a argumentat liderul PSD.

Marţi conducerea social-democraţilor se reuneşte în şedinţa Biroului Permanent Naţional, cel mai probabil urmând a fi stabilit candidatul la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.