Călin Popescu Tăriceanu vrea sa ajungă la Cotroceni pentru că electoratul îl obligă să-și depună candidatura

418

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, că va candida la Cotroceni pentru că electoratul liberal îl obligă să își depună candidatura la prezidențiale. El a precizat că urmează să se stabilească dacă această candidatură a sa va fi una comună cu PSD.

Potrivit declarației sale Tăriceanu și-a făcut speranțe în urma sondajului realizat de ALDE, potrivit căruia 90% dintre cei care votează cu PSD și-ar fi arătat susținerea pentru candidatura sa.

În sondajele pe care noi le-am făcut sunt două elemente care sunt foarte clare: o majoritate covârșitoare a celor intervievați care optează pentru candidat unic ALDE și PSD, în ceea ce mă privește o favorabilitate de 90% în rândul respondenților favorabili PSD, a simpatizanților”, a declarat Tăriceanu care a precizat că o decizie clară va fi luată pe 20 iulie.

ALDE, ca formațiune de factură liberală, își propune să reprezinte un anumit electorat, lucru care pe mine mă obligă să îmi depun această candidatură pentru a reprezenta acest electorat, care are o viziune liberală asupra societății, a economiei”, a mai spus liderul ALDE.

Conducerea ALDE a decis, marți, după analiza rezultatelor la europarlamentare, să schimbe conducerile a 37 de filiale ale partidului, în contextul în care partidul lui Tăriceanu nu a obținut, pe 26 mai, scorul necesar pentru a avea europarlamentari în noua legislatură a Parlamentului European.