12 kilograme de canabis descoperite de poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Giurgiu, în bagajele unui cetăţean grec

433

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit 12,5 kilograme de substanţă vegetală, susceptibilă a fi canabis, ascunse în geamantanul unui cetăţean grec, pasager într-un autocar care circula pe ruta Grecia-România.

Cetăţeanul grec a fost reţinut 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

În data de 05.02.2019, în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul grec C.A., în vârstă de 47 de ani, pasager într-un autocar înmatriculat în Grecia, care circula pe ruta Grecia-România.

Cu ocazia controlului specific, acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au verificat mijlocul de transport şi au găsit în cala autocarului, ascunse într-un geamantan ce aparţinea cetăţeanului grec, opt colete, de diferite dimensiuni. Pachetele, ambalate în folie de staniol şi folie transparentă, cântăreau în total aproximativ 12,5 kg şi conțineau o substanță vegetală de culoare verde închis, presupusă a fi canabis.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat faptul că transporta pachetele pentru o persoană din București.

Întreaga cantitate de substanță vegetală a fost ridicată de către lucrători SCCO Giurgiu şi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR unde a reacţionat ca fiind canabis.

În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducerea în ţară de droguri de risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, pe numele cetăţeanului grec a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, urmând să fie prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 720.000 lei.