Victor Ponta le dă emoții celor de la PSD anunțând noi transferuri către Pro România și dezvăluie cum ar fi putut fi convinşi parlamentarii PSD şi ALDE să voteze moţiunea. „Aşa am procedat în 2012”

559

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că liderii celorlalte de opoziție nu fac eforturi de negociere cu parlamentari PSD și ALDE, pentru a trece moțiunea de cenzură. După ce, miercuri, Pro România a transferat doi deputați, iar Victor Ponta a anunțat că până la moțiunea de cenzură vor mai veni încă doi sau trei.

”Văd că toți cei din opoziție se gândesc la vacanță. Eu i-am întrebat: de ce nu trageți să vină voturi în opoziție? Hai că poate Barna nu știe politică, dar Orban știe foarte bine. Eu am luat doi deputați de la PSD, or să mai vină vreo 2-3 în perioada următoare.”, a declarat Victor Ponta, la Digi 24.

Ponta a mai precizat că parlamentarii PSD nu pot da jos Guvernul pentru că nu se prezintă o soluție viabilă în loc.

”Eu am vorbit cu cei de la PSD și toți m-au întrebat: păi cine vine în loc, vine Orban? M-au întrebat dacă vine un premier de la Pro România și le-am spus că nu vor pune de la noi. Firește, oamenii mi-au spus: păi și atunci de ce să-mi dau eu jos Guvernul? Acesta este principalul handicap al opoziție, faptul că nu prezinți ce pui în loc”, a mai spus Ponta.

El a subliniat însă că dă şanse foarte mici acestei moţiuni.

„De când sunt parlamentar am văzut zeci de moţiuni respinse, singura care a trecut şi a dus la schimbarea Guvernului a fost în 2012, 27 aprilie, atunci am vorbit, între patru ochi, cred că cu toţi parlamentarii.

Fiecăruia i-am zis că voi fi premier şi ce se va întâmpla de a doua zi după ce trece moţiunea. Altfel, nu trece o moţiune. Şi atunci am trecut-o la trei voturi.

Cei de la Pro România vom vota la vedere pentru moţiunea de cenzură.

Lipsesc 25 – 30 voturi. Puteau fi luate doar de la PSD şi ALDE doar dacă cineva vorbea cu ei şi le răspunea la această întrebare: marţi votez moţiunea, ce se întâmplă miercuri ?”, a spus Victor Ponta.

„Lipsa de construcţie pentru a doua zi este principalul handicap al moţiunii”, a adăugat Victor Ponta.

Liderul Pro România a afirmat că e greu să convingi nişte parlamentari PSD şi ALDE să voteze moţiunea. „Trebuie să vorbeşti cu ei, să le explici”.

„Colegii din opoziţie asteaptă cu mare plăcere vacanţa. La un moment dat, cei la PSD vor pleca, cine vine după, în fiecare zi practic îşi creează o problemă mai mare, va fi mult mai rău, după care, frustarea oamenilor va fi mult mai mare.

I-am întrebat de ce nu trag de timp, să mai ia voturi, au spus că nu, că vine vancaţa, că vor să plece oamenii, oamenii au bilete”, a precizat Victor Ponta.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, în care au enumerat mai multe motive pentru care cabinetul PSD-ALDE trebuie demis, a fost depusă miercuri la Parlament. Moțiunea a fost semnată de 173 de aleși și, potrivit declarațiilor, va fi votată de PNL, USR, PMP și UDMR, marți, pe 18 iunie.