Orban promite că bugetul pe 2020 va fi adoptat până la finele acestui an şi că salariul minim va creşte

408

Bugetul pe anul 2020 va fi adoptat până la sfârşitul acestui an, a declarat premierul Ludovic Orban, la finalul unui eveniment de la Banca Naţională. El a adăugat că nu a discutat dacă Guvernul îşi va asuma sau nu răspunderea pe marginea bugetului pe anul viitor.

„Dar am discutat cu colegii din guvern, din partid şi cu partenerii din coaliţie că este extrem de important ca bugetul să fi aprobat până la sfârşitul anului. Povestea asta asta cu amânarea până în martie a adoptării bugetului numai pentru a nu declanşa noi chelutieli de investiţii… Toate autorităţile locale, toate firmele, toţi cetăţenii trebuie să cunoască prevederile legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale până la sfârşitul anului astfel încât să-şi adapteze acţiunea”, a spus Orban

El a declarat totodată că salariul minim pe economie va creşte de la 1 ianuarie.

„Sigur că patronatele susţin în cea mai mare parte propunerea noastră. În ceea ce priveşte sindicatele, au venit cu nişte propuneri pe care le analizăm, dar ele vor sta mai degrabă la baza discuţiilor ulterioare pe care le vom avea în cursul anului viitor pentru a defini mecanismul legal prin care se va stabili creşterea salariului minim. (…) Va creşte (n.r. – salariul minim de la 1 ianuarie 2020). Facem analize şi punem în modelul nostru propunerile care au fost formulate, în special de confederaţiile sindicale, şi vom lua o decizie sper cât mai repede”, a arătat Ludovic Orban.