Victor Ponta: Dăncilă a pierdut jumătate din voturile PSD din 2014. A pierdut guvernarea şi va pierde şi lupta cu Iohannis

465

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat la România TV că în august a propus unificarea stângii, însă preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, s-a opus planului, iar în momentul de faţă candidatul PSD la alegerile prezidenţiale a pierdut două milioane de voturi faţă de candidatul PSD din 2014.

„Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din 2019 a luat jumatate din voturile obţinute de candidatul PSD din 2014. Daca ar fi existat aceasta gandire de unificare a stangii aveam un scor strans, daca aveam un candidat comun al stangii, insă Dancila a decis altfel şi s-a pierdut guvernarea şi o să piardă si alegerile prezidentiale. Va veni o perioada comparabila cu 2010 şi atunci trebuie să pregătim o guvernare pentru protejarea românilor”, a declarat Victor Ponta.

Liderul Pro România a amintit că în august a propus o strategie de unificare a stângii. În august asta a fost proiectul. Trebuie sa-l facem cat mai curand. Principalul opozant a fost Dancila si cei din jurul ei, care au sfatuit-o gresit. Se repeta scenariul anilor 2010 şi va fi nevoie de o reforma si avem nevoie de unitate pe stanga. Avem o taxare prea mare a fortei de munca si o taxare prea mica a capitalului. E nevoie de o reconstructie a stangii”, punctează Ponta.

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, marţi, că nu va fi niciodată anti-PSD, dar nici nu poate să tacă şi să susţină „gravele greseli si derapaje ale unor lideri lipsiti de educatie si viziune, care nu au absolut nimic in comun cu problemele si asteptarile oamenilor”, făcând referire la Viorica Dăncilă, preşedintele actual şi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie 2019.