Sistemul de sănătate, în colaps: concedii medicale neplătite timp de şase luni. Premierul Orban anunţă dezastrul

526

Ludovic Orban a anunțat marți că a descoperit noi găuri în buget sau plăţi neonorate lăsate de guvernul Dăncilă. Premierul a menţionat că toate acestea trebuie astupate.

„Referitor la buget, îmi e greu să vă răspund… În fiecare zi mai găsim o gaură şi plăţi care nu au fost făcute. Vă dau trei exemple scurte: rambursări de TVA de peste 5 miliarde neonorate, întârziate faţă de termenul legal, lucrări de PNDL (n.r. Programul naţional de dezvoltare locală), situaţii de lucrări avizate spre decontare de peste 5 miliarde, care datează de luni de zile şi niciun leu în buget pentru decontările respective. Plus concedii medicale neplătite de şase luni de zile de către Casa de sănătate”, a  declarat Orban.

În urmă cu câteva zile, vicepremierul Raluca Turcan, denunţa greaua moştenire lăsată de Guvernul Dăncilă.

„Moștenirea pe care ne-a lăsat-o Viorica Dancilă este una foarte gravă, dacă ne uităm fie și numai la restanțele PNDL – 5 miliarde de lei, la sumele din fonduri europene care riscă să fie dezangajate – 600 milioane euro doar în cele 2 luni rămase până la sfârșitul anului și alte 3,2 miliarde anul viitor, la sumele nerambursate din TVA, deficitul bugetar la 9 luni fiind de 2,6% din PIB. Vom găsi soluții potrivite pentru a trece de această perioadă dificilă”, spunea Turcan