Un turist a fost abandonat de ghidul montan în pădure pe traseul Gara Azuga-Cabana Diham

323

Experiență neplăcută pentru un turist aflat la prima sa drumeție în zona montană. Bărbatul s-a alăturat unui grup condus de un ghid montan care își face reclamă pe rețelele de socializare. S-a înscris,  a plătit o sumă de bani și au pornit în drumeție pe traseul Gara Azuga-Cabana Diham. La un moment dat, grupul s-a abătut de la traseul marcat și a continuat ascensiunea pe firul văii. Acest traseu prezintă, însă, o pantă destul de abruptă, tocmai de aceea nu este cuprins în traseul marcat spre Cabana Diham.

De aici începe experiența neplacută a turistului. Fiind la prima drumeție montană și probabil cu o condiție fizică precară, nu a mai putut înainta din cauza epuizării fizice. ”Ghidul” a luat decizia să continue drumeția, părăsindu-și pur și simplu clientul în pădure. Aspect care ridică semne de întrebare față de calitatea de ghid a persoanei respective.

Omul, îngrozit fiind, a sunat la Dispeceratul Național Salvamont. Salvatorii montani de la formația județeană Azuga l-au recuperat și l-au coborât până în Gara Azuga.

Având in vedere această situație, salvatorii montani recomandă doritorilor de drumeții montane, mai ales cei ce care nu au experiența muntelui, să fie cu mare băgare de seamă atunci când își aleg „ghidul montan” de pe internet, să nu dea peste acest personaj sau unul asemănător.