Încep lucrările la unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură în localitățile Breaza, Comarnic, Sinaia și Bușteni

681

Lucrările la unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din Prahova,  încep în această săptămână.

Hidro Prahova S.A. a semnat contractul pentru realizarea de rețele de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Breaza, Comarnic, Sinaia și Bușteni.

Acest contract este o parte a celui mai mare proiect de infrastructură din județul Prahova din ultimii 25- 30 de ani, cu cea mai mare alocare de fonduri europene.  Inestiția vizează dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare din 42 de localități ale județului.

Proiect este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare și se concentrează pe creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane și pe îmbunătățirea asigurării cu apă potabilă a populației. În cadrul acestui proiect, vor fi extinse și reabilitate rețelele de alimentare cu apă și de canalizare în localitățile Breaza, Comarnic, Sinaia și Bușteni.

În Breaza, rețeaua de alimentare cu apă se va extinde cu 5.533 metri și se vor reabilita 15.429 metri din cea existentă. De asemenea, rețeaua de canalizare va fi extinsă cu 2.324 metri și reabilitați alți  2.893 metri. În localitate se  vor amplasa și  trei stații de pompare a apei potabile.

În Comarnic, se va extinde cu 5.513 metri rețeaua de alimentare cu apă și cu 5.784 metri rețeaua de canalizare. În proiect este prevazut și realizarea a  șase stații de pompare a apei uzate și o stație de pompare a apei potabile, cu conducte de refulare corespunzătoare.

Pentru Sinaia, contractul prevede extinderea rețelei de alimentare cu apă cu 529 metri și reabilitarea rețelei existente. Canalizarea se va extinde cu 2.191 metri și se vor reabilita 1.199 metri din rețeaua de canalizare existentă.

La Bușteni, se extinde rețelaua de alimentare cu apă cu 2.619 metri, se va reabilita 9.684 metri din rețeaua existentă, se va extinde rețeaua de canalizare cu 9.994 metri și vor fi reabilitați alți  8.164 metri din rețeaua actuală. Vor fi construite șase stații de pompare, una de pompare a apei potabile și cinci stații de pompare a apei uzate, cu conducte de refulare corespunzătoare.

Această investiție va transforma semnificativ infrastructura de apă și canalizare a județului Prahova.

Foto cu caracter ilustrativ