Un șofer de TIR a intrat în plin cu autotrenul într-un alt șofer după o ceartă în vamă

479

Un șofer de TIR a lovit marți intenționat cu autotrenul un alt șofer, cu care s-a certat pe locul de la cântar din Vama Borș II. Bărbatul nu a fost reținut și a provocat un alt incident în aceeași zi.


Un şofer de TIR din județul Sălaj este cercetat pentru lovire şi distrugere, după gestul șocant pe care l-a provocat marți lângă Vama Borş ll. Victima, un șofer de TIR din județul Bihor, se afla pe carosabil când a fost lovită în plin de TIR. Totul ar fi pornit de la o ceartă între cei doi șoferi care stăteau la coadă la cântar, după ce unul dintre ei ar fi încercat să intre în fața celuilalt, potrivit surselor publicației locale.
Agresorul, un bărbat în vârstă de 36 de ani, a spart parbrizul șoferului de TIR din Bihor, un tânăr de 31 de ani. Acesta s-a dat jos din cabină, moment în care șoferul sălăjean a dat peste el intenționat cu autotrenul. Victima a ajuns la spital cu răni la nivelul capului.


„Bărbatul a fost internat cu o fractură de cutie craniană și hemoragie cerebrală”, a preciza dr. Natalia Hrihorișan de la UPU SMURD Bihor, care a adăugat că acesta este „într-o stare relativ bună”, dar medicii îi urmăresc evoluția.
Incidentul a fost surprins şi de camerele de supraveghere din vamă.

„Din cercetările efectuate, au constatat că un bărbat de 36 de ani, din comuna Boghiș, județul Sălaj, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, format din cap tractor, cu semiremorcă, pe autostrada A3, dinspre localitatea Biharia înspre PTF Borș 2, la ieșirea din parcarea – cântar Borș 2, l-ar fi accidentat, cu intenție, pe un bărbat de 31 de ani, din comuna Nojorid, care, în calitate de pieton, se afla pe partea carosabilă, în fața ansamblului condus de bărbatul de 36 de ani”, potrivit IPJ Bihor.
Polițiștii au confirmat că incidentul s-a produs „pe fondul unei altercații spontane dintre cei doi bărbați”, iar înainte de a-l izbi cu maşina, sălăjanul „ar fi distrus, cu intenție, parbrizul capului tractor condus de bărbatul de 31 de ani, din județul Bihor, către care ar fi aruncat cu un obiect contondent (piatră), în timp ce se afla în mișcare”.
Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere și lovire sau alte violențe, iar cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Agresorul nu a fost reținut și a provocat un alt incident la doar câteva ore după ce l-a lovit pe șoferul bihorean. Bărbatul de 36 de ani a spart parbrizul unui alt TIR, cu un borcan. „Polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au fost sesizați că, înainte de intrarea în P.T.F. Borș 2, bărbatul ar fi spart, tot cu un corp contondent (borcan) parbrizul unui alt autocamion, aflat în coloană”, a transmis marți noaptea comisarul-șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.
Șoferul de TIR a fost testat pentru alcool și droguri, iar rezultatele au fost negative. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere.

Foto cu caracter ilustrativ