Un ploieștean a fost reținut pentru trafic de persoane, folosind metoda „loverboy”

433

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Prahova, la locuința unei persoane bănuite de trafic de persoane.

Din cercetări a rezultat că, în perioada iulie 2020 – aprilie 2021, folosind metoda „loverboy”, persoana bănuită ar fi racolat victima, în vederea exploatării sexuale a acesteia, în județul Prahova, în schimbul obținerii de foloase materiale. De asemenea, în momentul în care victima nu ar mai fi dorit să continue activitățile, persoana bănuită ar fi amenințat-o și agresat-o.

Totodată, din cercetări a reieșit faptul că pe fondul unor neînțelegeri, persoana bănuită ar fi lovit victima cu autoturismul. În urma evenimentului rutier, aceasta ar fi suferit leziuni traumatice. 

Au fost conduse la sediul unității de parchet, pentru audieri, 12 persoane.

Cercetările sunt continuate de polițiștii B.C.C.O. Ploiești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. 

La activități au fost angrenați și jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești.