Tricolorii sunt în semifinalele Campionatului European de Tineret, unde vor întalni Germania, după 0-0 cu Franța

399

Cine ar fi crezut că putem câștiga grupa de la acest European și vom trimite acasă Anglia și Croația? Naționala lui Rădoi va juca împotriva Germaniei, pe 27 iunie, la Bologna.

Cesena e oraș românesc! Ne-am convins încă o dată aseară când am luat la pas orașul. Cu cinci ore înaintea partidei, la fiecare colț vedeai oameni cu steaguri și eșarfe tricolore.

Par mai mulți ca la meciul cu Anglia și nu te înșeli. Când intri pe stadion, tribuna a doua și una dintre peluzele stadionului Dino Manuzzi sunt galbene. Și la tribuna 1, și la oficială, procentul e covârșitor în favoarea noastră. 70% români, 20% italieni și restul francezi. Sunt 10.000 de români, dacă nu mai mulți!

Fanii neutrii, italienii, au și ei o favorită, România. Trăiesc la intenistate maximă fiecare acțiune a lui Coman și compania, protestează mai tare ca ai noștri când bulgarul Kabakov nu dă penalty pentru noi la o împingere în careu asupra lui Cicâldău!
Nu văd lovitura de pedeapsă nici cei din camera VAR, jocul poate continua.

Cele două echipe se analizează, e un meci de șah, în care fiecare mutare e atent gândită.
Jucătorii ambelor echipe se mișcă parcă în oglindă, nimeni nu-și pierde omul din marcaj, ai noștri par lipiți cu super-glue de adversari.

Rus și Nedelcearu sunt un zid, Cicâldău mijlocașul box to box perfect. Pe flancuri, Manea și Boboc pendulează continuu între cele două careuri.
Pușcaș îi zguduie pe stoperii francezi la fiecare duel, câștigă tot și ține mingea la noi. Ianis încearcă să stea între linii pentru a primi în spațiile goale, în timp ce Coman face o risipă de efort incredibilă!

Nedelcu e ceas, dă diagonale desenate, în timp ce Olaru face un meci tactic foarte bun.
E pauză, e 0-0 rezultatul care duce ambele echipe în semifinale.

În tribune, italienii sunt cei mai încordați! Noi zâmbim!

E gataaaaa! Suntem în semifinale, iar la anul mergem la Tokyo!

Urmează încă 45 de minute, ne trebuie aceeași concentrare și determinare ca în prima parte, aceeași răutate din primele două partide.

Meciul nu are intensitatea partidelor cu Croația și Anglia, dar ce contează? E meci de calificare în semifinale, miza e uriașă pentru ambele echipe.

Rădoi îl schimbă pe Cicâldău, epuizat după atâtea sprinturi între cele careuri și-l introduce pe Băluță, omul lucid, mijlocașul cerebral care nu greșește deloc!

Jucătorii ambelor echipe sunt storși de energie, efortul, dar mai ales miza partidei lasă urme adânci. Nu se mai riscă deloc, doar Rus îi putea trimite pe francezi acasă, dar mingea trimisă cu capul, îl atinge pe un francez și trece agonizant pe lângă poarta lui Bernardoni.

Timpul trece, dar nu îndrăznim să ne gândim încă la calificare! Poate pentru că nu suntem învățați cu asemenea performanțe?

Acești fotbaliști minunați, această generație ne învață cum e să credem în orice, că niciun obiectiv nu e prea greu de atins! Acum e semifinala, dar de ce să nu credem mai mult, să nu vrem mai mult? Ei cred în ei, au demonstrat-o, iar pentru asta le MULȚUMIM!

Franța – România 0-0

FRANȚA: 23. Bernardorni – 2. Amian, 4. Konate, 5. Upamecano, 15. Sarr – 21. Ntcham, 6. Tousart (c), 10. Guendouzi, 20. Thouram (7. Del Castillo 84)- 11. Mateta, 12. Ikone (22. Reine-Adelaide 84) . Selecționer: Sylvain Ripoll
Rezerve: 1. Larsonneur , 16. Prevot – 3. Ballo-Toure, 8. Aouar, 9. Dembele, 13. Dagba, 18. Sissoko, 19. Caci

ROMÂNIA: 1. Radu (c) – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 18. Rus, 2. Boboc – 16. Nedelcu, 17. Cicâldău (21. Băluță 59) – 22. Olaru (14. Dragomir 72), 10. Hagi, 7. Coman – 9. Pușcaș (11. Petre 83). Selecționer: Mirel Rădoi
Rezerve: 12. Căbuz, 23. Vlad – 3. Ștefan, 4. Pașcanu, 8. Man, 13. Grigore, 15. Ghiță, 19. Ivan, 20. Ciobanu