S-a semnat contractul pentru autostrada Ploiești – Buzău

514

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat marţi semnarea contractului pentru construcţia primului sector al autostrăzii A7, respectiv, lotul 2, Mizil – Pietroasele, în lungime de 28,35 km.

Primul contract este cel de finanțare pentru toți cei 63 de km ai sectorului de Autostradă Ploiești-Buzău, cu o valoare de peste 3,8 miliarde de lei (fără TVA).

Al doilea contract este cel pentru construcția Lotului 2 al acestei autostrăzi, cuprins între Mizil și Pietroasele. Lotul are 28,35 de km.

„Este un pas mare pentru construcţia primei autostrăzi care leagă Moldova de Muntenia.”, au transmis reprezentanţii CNAIR pe Facebook.   Potrivit acestora, constructor este Asocierea SC CONI SRL (lider de asociere) – TRACE GROUP HOLD PLC, iar valoarea acestui contract este de 1,249 miliarde lei fără TVA.

Durata de execuţie a contractului este de 20 de luni, iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 10 ani. Conform datelor CNAIR, proiectul prevede construcţia a 20 poduri.

Întreaga autostradă Ploiești-Buzău este formată din 3 loturi:

Lotul 1 (Dumbrava – Mizil): 21 de km;

Lotul 2 (Mizil – Pietroasele): 28,35 de km;

Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău): 13,90 km.

Foto cu caracter ilustrativ