România s-a făcut auzită la cea mai importantă conferință a republicanilor din SUA, la Washington, prin vocea lui Laurențiu Rebega de la PRO România

475

România a fost reprezentată din nou cu succes peste ocean, la Washington, la cea mai importantă conferință a republicanilor, prin europarlamentarul Laurențiu Rebega, de la PRO România, care a susținut public interesului României pe tema ”Construcției unei cooperări transatlantice mai puternice în securitate și apărare”. În următoarele 2 zile sunt așteptați la acest eveniment vicepreședintele SUA Mike Pence si președintele SUA Donald Trump. ”

„Zi plină la reuniunea republicanilor de la Washington

Astăzi am avut o zi încărcată la CPAC, cea mai importantă conferință a republicanilor din SUA. Am avut ocazia să prezint public poziția pe care o susțin din punctul de vedere al interesului României pe tema ”Construcției unei cooperări transatlantice mai puternice în securitate și apărare”, alături de Piotr Wilczek, ambasadorul Poloniei în SUA, Anders Vistisen, europarlamentar din Danemarca, Geoffrey Van Orden, europarlamentar din Marea Britanie, Nile Gardiner, director la Heritage Foundation cu care m-am revăzut după ce l-am vizitat și acum trei săptămâni împreună cu președintele Pro România, Victor Ponta, moderatorul discuției fiind Naweed Khan, director al Fundației New Direction.

În luarea mea de cuvânt, am susținut ceea ce am afirmat deja la Summit-ul recent de la Roma și apoi într-un editorial care a fost publicat chiar în aceste zile în SUA, și anume că Parteneriatul SUA-Europa a fost cel mai bun lucru care i s-a întâmplat Europei în ultima sută de ani, iar NATO a fost forma instituțională care s-a dovedit eficientă timp de multe decenii (70 de ani de la înființare chiar în acest an) pentru a asigura apărarea și securitatea Europei.

Faptul că în Europa aflată sub umbrela NATO nu au mai fost războaie dovedește forța Organizației Tratatului Nord-Atlantic de a preveni și descuraja conflictele.

De aceea am susținut că acest parteneriat pentru securitate și apărare trebuie să continue, iar noi, românii, avem tot interesul să susținem cooperarea transatlantică.

Mâine va vorbi în cadrul CPAC vicepreședintele SUA Mike Pence, iar poimâine chiar președintele SUA Donald Trump. ” – ne anunță europarlamentarul Laurențiu Rebega de la PRO România