Petrolul Ploiești a câștigat meciul cu Viitorul Pandurii Tg.Jiu și revine pe podiumul clasamentului eșalonului secund.

443

Petrolul a câștigat meciul de deschidere al etapei cu numărul 17, 3-1 pe „Ilie Oană” cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, și revine pe podiumul clasamentului eșalonului secund. „Lupii” au rezolvat jocul încă de la pauză, Manolache (30), Saim Tudor (40) și Cioinac (43) anulând avantajul pe care oaspeții îl luaseră după reușita lui Astafei (21).

După pasul greșit de la Reșița, petroliștii aveau nevoie ca de aer de o victorie în fața Viitorului, pentru a-și restarta moralul înaintea forcingului de final de an. Obiectiv îndeplinit, la capătul unui meci început cu emoții, dar continuat cu atitudinea potrivită, cele trei puncte s-au contabilizat, în clasament, în dreptul echipei noastre, iar podiumul ne surâde iarăși!

Pe „Ilie Oană”, scorul a fost deschis de un fost petrolist, Victoraș Astafei (21) înscriind din mijlocul careului, după ce mingea a ricoșat la el, din bară, la o lovitură liberă bătută direct pe poartă de către Vasile Pop! Oaspeții au prins curaj și au fost la un pas să dea lovitura, dar Cezar Lungu s-a întins și a deturnat, de sub transversală, mingea șutată, de la 20 de metri, de către Bădăuță, iar „lupii” au găsit, mai apoi, reacția ideală pentru a întoarce soarta confruntării.

MANOLACHE (30) a restabilit egalitatea, reluând din șase metri, după o centrare, de pe dreapta, a lui Gavrilă, și o recentrare, în fața porții, a lui Țicu, iar SAIM TUDOR (40) a „răsturnat” tabela, cu o execuție de senzație, o „folha seca” dintr-o lovitură liberă bătută de la aproape 30 de metri de buturile lui Moga! Chiar înainte de pauză, lucrurile s-au liniștit și mai mult, pentru că după un corner executat de Marinescu, de pe stânga, CIOINAC (43) s-a înălțat la colțul scurt și a „șters” mingea cu capul, suficient cât să-l învingă, pentru a treia oară, pe Moga!

La 3-1 după 45 de minute, trupa lui Stoican a avut, astfel, ocazia să joace economicos în partea secundă, atât cât să-și conserve avantajul pe tabela de marcaj. Nu s-a mai înscris, nici ocazii importante nu au mai fost, iar jocul a curs către un final scutit de mari emoții, în condițiile în care tentativele ofensive ale vizitatorilor au fost anihilate fără mari probleme de către apărarea „galben-albaștrilor”.

Astfel, după cea de-a patra victorie consecutivă pe „Ilie Oană” (ar fi fost chiar cinci, dacă punctele obținute cu Daco-Getica nu erau retrase din clasament), FC Petrolul revine pe podium cel puțin până mâine, atunci când se vor desfășura celelalte meciuri ale rundei. Formația noastră acumulează 28 de puncte, tot atâtea câte are, dar din două jocuri mai puțin disputate, UTA Arad, dar cu trei în fața Farului, „marinarii” având, însă, și o partidă în plus.

Urmează, acum, duelul din „Trivale”, derbiul cu FC Argeș urmând să se dispute sâmbătă, de la ora 19.30.