Marcel Ciolacu, anunţ despre aderarea la Schengen. Premierul ia în considerare separarea României de Bulgaria

366

Premierul României, Marcel Ciolacu, a oferit un interviu în care a vorbit despre intrarea României în Schengen. Acesta consideră că există numeroase motive pentru care ţara noatră să primească acceptul Austriei, singura ţară care s-a opus aderării în decembrie 2022.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit despre aderarea României la Schengen. Acesta a menționat că a solicitat o întâlnire extraordinară și a dat asigurări că va veni cu toate măsurile necesare pentru a ieși din acest impas.

Marcel Ciolacu este de părere că eșecul României de a adera la spațiul Schengen este o „profundă nedreptate”. Premierul va lua în considerare și o eventuală separare de Bulgaria, dacă rezultatele din urma negocierilor vor fi pozitive. Marcel Ciolacu a spus, de asemenea, că „România este cea care a suportat cea mai mare parte a tranzitului exporturilor ucrainene” . De aceea, este foarte importantă intrarea României în zona Schengen. Acesta recunoaște eforturile depuse de către România cu privire la situația prin care trece țara vecină.

Marcel Ciolacu a facut referire și la „veto-ul nejustificat” al Austriei. Liderul politic a menționat că guvernul va lua în considerare și o acțiune la Curtea Europeană de Justiție