USR Prahova : Prea târziu, prea puțin! Interesele meschine ale aleșilor locali nu trebuie lăsate să provoace un blocaj care să-i priveze pe locuitorii Ploieştiului de căldură și apă caldă la prețuri decente.

704

„Prea târziu, prea puțin!

Ieri seară, primarul municipiului Ploiești i-a invitat pe cetățeni la o dezbatere publică pe tema problemei furnizării energiei termice și a apei calde în oras.

Pe data de 01.05.2019 expiră contractul de concesiune încheiat cu Veolia. Se pare, însă, că aleșii locali au realizat prea târziu acest lucru şi au fost luaţi prin surprindere.

Pentru a accepta prelungirea contractului, Veolia a solicitat mărirea prețului gigacaloriei de la 190 de lei la 404 lei. Într-un astfel de scenariu, Ploiești s-ar situa în topul oraşelor cu cel mai scump tarif. Pe ultima sută de metri ne sunt propuse de către primarul Adrian Dobre trei aşa-zise soluții pentru rezolvarea situației.

Prima, „cedarea la şantaj”, nu este o soluţie, ci o glumă proastă. Pentru pregătirea celei de a doua nu este suficient timp până la 1 mai a.c.. A treia, crearea unei companii municipale, comportă riscuri la acest moment. Unul dintre ele se referă la situația terenului CET Brazi care deja nu mai aparține Consiliului Județean, ci Parcului Industrial şi face obiectul unui sechestru. Se adaugă o procedură de înființare care riscă să fie lipsită de transparență, la fel ca şi principiile de administrare a societății despre care nu ştim încă nimic.

Dezbaterea de ieri a fost, însă, o oportunitate pentru presedintele Consiliului Judetean (şi preşedintele PSD Prahova), Bogdan Toader, pentru primarul Adrian Dobre, dar și pentru fostul primar Andrei Volosevici, să se erijeze în salvatorii providențiali ai oraşului.

Aşa cum am susţinut prin reprezentanţii noştri prezenţi la dezbaterea de aseară, USR Prahova şi USR Ploiești consideră că acest joc de interese dintre Consiliul Județean, majoritatea PSD – ALDE din Consiliul Local și primarul municipiului, pe spatele și buzunarul cetățenilor orașului, este inadmisibil.

Sperăm ca între timp autoritățile să pregătească o licitație corectă în vederea furnizării acestor servicii către cetățeni. Consiliul Local, împreună cu primarul, ar trebui să pună interesul cetățeanului pe primul loc și să negocieze, inclusiv cu Veolia, slujind acest interes.

Veolia a declarat că este deschisă pentru negocieri, la fel şi domnul primar. Îi așteptăm și pe domnii consilieri să vină la masa negocierilor. De asemenea, sperăm ca Veolia să fie cu adevărat deschisă dialogului și să gasească soluţii oneste.

Interesele meschine ale aleșilor locali nu trebuie lăsate să provoace un blocaj care să-i priveze pe locuitorii Ploieştiului de căldură și apă caldă la prețuri decente.” au declarat cei de la USR Prahova