Guvernul întoarce armele și atacă la CCR legea care ajută românii aflați în situații vulnerabile să primească măști de protecție de la stat. În condițiile în care masca de protecție este obligatorie în spațiile închise, legea prevedea ca românii defavorizați să primească în fiecare lună câte 30 de măști gratuite. Executivul însă nu este de acord.

Guvernul a atacat la Curtea Consituțională proiectul legislativ inițiat de parlamentarii de la Pro România, dar și de la Partidul Social Democrat, prin care românii aflați în situații vulnerabile să primească câte 30 de măști, lunar.

Proiectul a fost atacat în virtutea unei duble reglementări, având în vedere că în luna mai, după instituirea stării de alertă, Guvernul a emis o Ordonanță prin care fiecare român defavorizat să poată beneficia de 50 de măști gratuite.

Așadar, dacă proiectul legislativ al celor de la Pro România vizează acordarea de măști pentru aproximativ 2.3 milioane de români, ordonanța propusă de Guvern vizează 1.1 milioane de români.