ANPC a închis un supermarket Mega Image și unul Lidl din județul Prahova

293

Un supermarket Mega Image și altul Lidl au fost închise temporar de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, fiind găsite mai multe nereguli, printre care legume și fructe stricate și agregate frigorifice murdare.

Reprezentanții ANPC au transmis, marți, printr-un comunicat de presă, că echipele de comisari care activează în Comandamentul de Iarnă 2023-2024 au făcut verificări la SC Mega Image SRL și la SC Lidl Discount SRL din Bușteni.

Pentru neregulile constatate, cele două magazine au primit opt amenzi în valoare totală de 105.000 lei. Totodată, au fost retrase de la vânzare produsele neconforme.

Comisarii ANPC au decis închiderea temporară a celor două magazine până la remedierea deficiențelor și au propus închiderea celor două unități pe o perioadă de 6 luni, deoarece operatorii economici au mai fost sancționați pentru abateri similare.

Cele mai importante deficiențe identificate au fost: folosirea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător şi cu exces de gheaţă; comercializarea unor legume şi fructe depreciate calitativ şi nesortate; comercializarea unor produse cu ambalaj deteriorat, rupt sau deformat; nerespectarea temperaturii de păstrare pentru preparatele culinare finite.

„Am demarat o acțiune ce va verifica întreg lanțul comercial, de la producător, la raft, pentru toate produsele pretins a fi, fie cu gust romanesc, fie din cămara mătușii.

Deja au început să apară surprizele dovedindu-se că ingredientele unora dintre produse nici măcar din spațiul european nu sunt.

Vom transmite un nou material prin care nu dorim altceva decât să aflați adevărul din spatele ușilor închise!”, a postat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.pe pagina Facebook.