Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat noi restricții pentru perioada sărbătorilor de Paști, în contextul epidemiei de coronavirus. Zborurile spre mai multe țări vor fi interzise, începând cu 5 aprilie ora 23:00, ora României. 

De asemenea, românii din diaspora nu pot veni spre țară cu autobuzele: transport suspendat spre mai multe țări

„Având în vedere că multe țări au intrat în zona roșie conform evaluării INSP, am decis să suspendăm toate zborurile  spre SUA: Austria, Elveția, Marea Britanie, Turcia, Olanda, Iralanda și Iran, în și din aceste țări, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 5 aprilie, ora 23. La fel ca și în deciziile anterioare, această restricție nu se aplică zborurilor cu aeronoave de stat sau zborurilor care asigură servici de urgență”, a declarat Marcel Vela.

”Se referă la prelungirea interzicerii transportului rutier spre Italia, Spania, Franța, Germania Elveția, Austria, Irlanda, Turcia și inclusiv dinspre aceste țări spre România

Conducătorii un auto cu capacitatea mai mare de 2,5 tone vor completa doar o declarație pe proprie răspundere, în care își asumă locația unde vor putea fi contactați la domiliu. Evident, măsurile pentru conducătorii auto se aplică doar în cazul acelora care nu prezintă simptome.”, a spus Marcel Vela.