Jazz Manouche Ploiești-Bucharest, ediția I, la Teatrul „Toma Caragiu”

854

”Teatrul „Toma Caragiu” va invita joi, 18 iulie, de la ora 19.00, in sala Teatrului, la concertul care va marca deschiderea primei editii a Festivalului Jazz Manouche Ploiesti-Bucharest, eveniment ce il are drept fondator si director muzical pe Emy Dragoi, considerat cel mai bun acordeonist de jazz al momentului si declarat, in 2005, „Artistul anului” in Franta, tara in care si-a desavarsit studiile muzicale.

Prima editie a Festivalului Jazz Manouche Ploiesti-Bucharest se va desfasura in perioada 18-20 iulie in sala Amfiteatru a Teatrului National Bucuresti si reprezinta un omagiu adus marilor muzicieni de jazz manouche – Django Reinhart si Stephane Grappelli. Considerat unul dintre cei mai mari chitaristi de jazz ai tuturor timpurilor, Django Reinhart a infiintat, impreuna cu violonistul Stephane Grappelli, cvintetul “Quintette du Hot Club de France”, unul dintre cele mai inovative din intreaga istorie a muzicii de jazz.
Alaturi de Emy Dragoi si Jazz Hot Club Romania, pe scena va evolua Cristophe Lartilleaux, cel care a dublat chitara in filmul Django, in care rolul principal este intrepretat de Reda Kateb. Cristophe Lartilleaux este fondatorul grupului francez Latcho Drom, cu care Emy Dragoi a colaborat timp de 10 ani, sustinand concerte pe cele mai mari scene din lume.
Un alt artist care va fi prezent in concertul de deschidere al festivalului este Samy Daussat, cunoscut chitarist in lumea jazz-ului Gypsy, care, timp de 30 de ani, a cantat alaturi de nume sonore ale muzicii Jazz Manouche. El este colaborator si in proiectul “Caravan Django” Gypsy Jazz Manouche – Emy Dragoi, proiect care a debutat pe scena Teatrului National Bucuresti.
Seara va cuprinde si un moment special Jazz Hot Club Junior, grup din care fac parte violonistele Alessia si Bianca Dragoi, care vor fi acompaniate de Deborah Lartilleaux, fiica chitaristului Cristophe Lartilleaux.
Stabilit in Spania, unde si-a perfectiont cariera in domeniul muzici Swing Gitano, concertand alaturi de nume cunoscute ale muzicii Gypsy jazz Flamenco, chitaristul Manase Pandele vine la Ploiesti pentru a incanta publicul cu maiestria interpretarii sale.
Impreuna cu virtuosii muzicieni, pe scena vor urca Aylin Cadar, indragita actrita a Teatrului National din Bucuresti, si Raluca Florentina Dragoi, cunoscuta in lumea jazz-ului odata cu lansarea proiectului Acordeon Jazz „Maria Tanase”.
Program eveniment
Trio – Cristophe Lartilleaux – Paris Jazz Manouche
Flamenco Gypsi Jazz – Manase Pandele
Jazz Hot Club Junior – Omagiu “Django Reinhardt & Stephan Grapelli”
Jazz Hot Club Romania Emy Dragoi / Guest Aylin Cadir
Trio Samy Daussat – Jazz Manouche / Raluca Florentina Dragoi
Swing Jazz Violin – Alessia Dragoi – (Tribute Grigoras Dinicu)
Magic Violin Jazz – Bianca Dragoi (Homage a Didier Lockwood)
The New Acordeon France Project by Emy Dragoi
Biletele pentru evenimentul din data de 18 iulie se pot achizitiona de la Agentia de bilete a teatrului sau online, accesand link-ul https://ove.ro/jazz-manouche-ploiesti-django-reinhardt-editia-i. Pretul unui bilet este de 70 lei.
Va asteptam la un concert plin de emotie si bucurie, pe parcursul caruia artisti din generatii diferite isi gasesc punctul comun in frumusetea, muzicalitatea si atmosfera create de ritmurile de jazz manouche, un gen muzical cu o istorie si un parfum aparte”.