George Simion: Firmele româneşti plătesc un impozit de şase ori mai mare decât companiile străine

518

George Simion, preşedintele AUR, a declarat miercuri că partidul său va milita în continuare pentru anularea impozitării cu 3% pe cifra de afaceri pentru firmele româneşti, care plătesc, în opinia sa, un impozit de şase ori mai mare decât companiile străine.

„El (Marcel Ciolacu – n.red.) taie achiziţiile de hârtie igienică, în loc să propună o organizare administrativă care să taie din camarila de partid. La începutul anilor 2000 erau angajaţi la stat 800.000 de oameni, acum sunt 1.300.000. 500.000 de angajaţi în plus la stat. Unde? Nu avem mai multe cadre didactice, nu avem mai multe cadre medicale, nu avem mai mulţi pompieri, mai mulţi poliţişti, avem mai puţini militari. Şi atunci, avem 500.000 de oameni în plus în administraţia locală şi centrală. S-a îmbunătăţit administraţia locală şi centrală? Nu. Este parazitată de membri de partid. Trebuie să-i lăsăm pe oamenii din administraţie şi din celelalte domenii să muncească, să fie remuneraţi corect şi să îndepărtăm paraziţii, să îndepărtăm membrii de partid din statul român, că oricum e deficit pe piaţa forţei de muncă”, a spus George Simion.

„Nu au anunţat că taie cei 200 de secretari de stat pe care România îi are. Noi venim cu o propunere de maxim 50 de secretari de stat şi maxim 12 ministere, tăierea a două treimi din instituţiile actuale, pentru că sunt mult prea multe. Pe un antreprenor român îl calcă 44 de instituţii. Mult prea multe. Trebuie comasate. La fel ca şi primăriile. Lăsăm primăriile ca sediu de desfăşurare a activităţii, dar nu vom avea primar, viceprimar şi consiliul local dacă nu avem 5.000 de locuitori. Lucrul acesta de fapt va reduce cheltuielile bugetare. Critic mărirea taxelor incluse în acelaşi pachet, pentru că taxe mai mari înseamnă încasări mai puţine la buget”, a spus preşedintele AUR.