Cea mai mare captură de țigări de contrabandă descoperită în bagajele unui călător pe Aeroportul Henri Coandă

236

Autoritățile de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional București Henri Coandă au descoperit, în bagajele unui bărbat, cetățean român, aproximativ 4.000 pachete cu țigări, pe care acesta încerca să le introducă ilegal în România.

În data de 25.08.2022, în jurul orei 02.30, la P.T.F. Aeroportul Internațional  Henri Coandă s-a prezentat pentru a intra în țară, cu o cursă din direcția Dubai, un bărbat, cetățean român, în vârstă de 47 ani.

După ce a ridicat bagajele de cală, persoana în cauză s-a deplasat spre ieșire pe culoarul verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat autorităților vamale.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra bagajelor de cală ale acestuia, în urma căruia au fost descoperite, nedeclarate, în trei geamantane de dimensiuni mari, mai multe  pachete cu țigări, fără timbru fiscal.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 3.940 de pachete cu țigări, de proveniență  Duty Free.

Ca urmare a celor constatate, întreaga cantitatea de țigări a fost reținută de către autoritatea vamală. În cauză, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.