Ashleigh Barty este noul lider WTA! Halep urcă o poziţie

445

WTA a dat publicitatii noul clasament din tenisul feminin, unul care are un nou lider. Australianca Ashleigh Barty, campioana de la Roland Garros, a urcat pe prima pozitie a ierarhiei WTA dupa ce s-a impus in finala de la Birmingham.

Barty a ajuns la 6.540 de puncte, cu 163 mai multe decat fostul lider,Naomi Osaka, cazuta acum pe pozitia secunda. In ceea ce le priveste pe romance, a fost o saptamana cu bune si rele. Simona Halep a fost ajutata de jocul rezultatelor si a urcat o pozitie, ocupand acum locul 7, insa Mihaela Buzărnescu nu isi poate opri declinul.

Buzărnescu a mai pierdut cinci pozitii si a ajuns acum pe locul 47 in lume, fiind foarte aproape de iesirea din Top 50. Sorana Cîrstea a urcat si ea un loc, pana pe 76, insa performera saptamanii este Monica Niculescu. Aceasta a facut un salt de 29 de pozitii si a ajuns pe locul 113 in lume.

A urcat si Irina Begu, insa numai doua locuri, astfel ca se afla acum pe 114. Cele doua veterane romance nu mai au clasament pentru a fi acceptate direct pe tabloul principal de la Wimbledon, astfel ca ar putea fi nevite sa joace in calificari.