Alexandru Bălan, zis Colo, vloggerul care a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a instigat la violarea minorelor, va fi cercetat în libertate. Magistaţii l-au plasat sub control judiciar. 

Alexandru Bălan, cunoscut pe YouTube sub numele „Colo”, a fost eliberat miercuri după-amiază, după ce aseară a fost reţinut de poliţiştii de la Secţia 9 din Bucureşti. 

Vloggerul Colo a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În toată această perioadă, tânărul nu are voie să publice conţinut pe nicio reţea socială.

„Să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta- postarea în spaţiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Alexandru Bălan a postat pe canalul de YouTube un videoclip prin care instiga la violarea minorelor pentru felul în care se îmbracă. Clipul a stârnit o reacţii dure, iar marţi, vloggerul a fost reţinut de poliţişti. 

Conform legii, pedeapsa în cazul instigării la acte sexuale cu un minor este aceeaşi cu pedeapsa pentru autor, de la 5 la 12 ani.