Virusurile plutesc în aer. Cum ne putem feri de îmbolnăvire

1073

Pentru a ne feri de gripă, dar şi de viroze, medicii ne recomandă să evităm contactul cu persoanele care prezintă semne că ar fi bolnave, să consumăm alimente bogate în vitamine, dar şi să ne spălăm cât mai des pe mâini. De asemenea, medicii atrag atenţia că este foarte important să ne vaccinăm.

De mai multe ori gripa este confundată cu o simplă viroză, motiv pentru care oamenii nu iau măsuri din timp şi nici nu merg la medic.

Larisa Tudose, medic de familie: Gripa este dată de un virus gripal, care este un virus foarte agresiv. La gripă debutul este brusc, cu febră foarte mare 39-40 de grade, cu stare generală alterată, cu tuse, dureri de cap, musculare, articulare. Febra durează în jur de 3-5 zile, chiar şi 7 zile, în funcţie de pacient. Dacă există o stare generală alterată, mai ales la copii sau persoanele în vârstă, poate să apară şi o stare de greaţă, chiar şi vărsătură şi atunci trebuie să ne adresăm urgent medicului pentru internare.

Începând cu vârsta de 6 luni se face vaccinarea antigripală, care este recomandată tuturor persoanelor, sănătoase sau cu ceva afecţiuni, dar e principala formă de a evita gripa. Să ne menţinem acea stare de igienă personală, care constă în evitarea contactului cu persoanele bolnave.

Pentru a ne feri de gripă, medicii ne recomandă ca atunci când ieşim afară să ne îmbrăcăm cu haine ceva mai groase. Aceştia spun că sunt absolut necesare mănuşile, de asemenea şi fularul, dar şi ceva cu care să ne acoperim capul.

Este o greşeală să le punem copiilor fular la nas şi la gură,  pentru ca astfel vor inspira un aer încălzit din fular, iar apoi când îl vor da jos, diferenţa de temperatură va fi una foarte mare.

Citește articolul complet pe digi24.ro