Viorica Dăncilă o atacă pe Raluca Turcanu: „Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru”

755

Fostul premier, Viorica Dăncilă, i-a transmis ministrului Muncii, Violeta Alexandru, că nu poate forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar pentru a nu le plăti pensiile, fiindcă pensia e un drept, nu pomană.

„Doamna ministru, nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru. Ați arătat încă o dată că nu cunoașteți realitățile din societatea românească și că nu vă pasă câtuși de puțin de oameni!”, a scris fostul premieri Viorica Dăncilă, pe contul de Facebook.

Fostul premier a adăugat că și declarațiile vicepremierului Raluca Turcan sunt „aberante” și că Guvernul arată „o dată uriașul dispreț pe care îl poară vârstnicilor și pensionarilor”.

„Declarațiile Ralucăi Turcan și ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur și simplu aberante, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani. Guvernul își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă”, a conchis Dăncilă.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține că o eventuală creștere a vârstei de pensionare ar avea un impact mai mare în sistemul public decât în cel privat, subliniind că e nevoie de o dezbatare pe marginea acestui subiect.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că există un proiect care prevede posibilitatea angajaților să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru.