Viorica Dăncilă anunţă reforme în Poliţie: „Am cerut reintroducerea postului de sectorist”

517

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că românii nu trebuie să se teamă, întrucât ţara noastră nu aparţine „criminalilor, violatorilor, pedofililor sau traficanţilor de persoane”, şi a punctat că „fără milă, fără menajamente, fără compromisuri şi fără amânări” declară război criminalităţii.

„Revolta oamenilor din aceste zile este justificată. Însă românii nu trebuie să se teamă. Ţara noastră nu aparţine criminalilor, violatorilor, pedofililor sau traficanţilor de persoane! Sunt femeie, sunt mamă, am crescut un copil, ştiu ce înseamnă grija, ştiu câtă nevoie avem să ne ştim copiii şi familia în siguranţă. De aceea mă voi implica personal în această reformă. Voi urmări şi voi coordona toate eforturile de eradicare a acestor fenomene. Fără milă, fără menajamente, fără compromisuri şi fără amânări, declar război împotriva criminalităţii! Aceste probleme nu sunt de ieri sau de azi, trenează de ani de zile şi nu putem vorbi de nevinovaţi. Vinovaţi sunt toţi cei care au putut să facă ceva şi nu au făcut„, a afirmat Viorica Dăncilă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Viorica Dăncilă a prezentat un sumar actualizat al măsurilor luate în ultimele zile în acest caz, între acestea ea subliniind că l-a însărcinat pe noul ministru interimar de interne, Mihai Fifor, să înceapă o serie de controale. „L-am mandatat pe Mihai Fifor să pornească o serie de controale în toate inspectoratele de poliţie judeţene din ţară. Am cerut declanşarea unei operaţiuni de reinstaurare a ordinii publice, creşterea efectivelor, reintroducerea postului de sectorist, mai mulţi agenţi de poliţie în spaţiile publice, în permanenţă.

Am solicitat, de asemenea, un raport al tuturor cazurilor de răpire existente în ţară, în acest moment, la poliţie. Acord o maximă atenţie acestui subiect şi voi dispune alocarea tuturor resurselor necesare, într-un cumul de eforturi, pentru soluţionarea imediată a acestor cazuri.

Am cerut crearea registrului persoanelor cu agresiuni sexuale la activ şi am dispus monitorizarea lor în permanenţă. Ne axăm pe prevenţia recidivelor şi de aceea ne vom concentra pe monitorizarea continuă a acestor cazuri unde a existat un precedent„, a afirmat Viorica Dăncilă.