Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, pe Facebook, că vineri vor fi procesate ultimele plăți pentru șomajul tehnic aferente lunii martie. Aceasta a anunțat că vor rămâne pentru luni trei zone din țară, unde este nevoie de verificări suplimentare. Violeta Alexandru susţine că „România a reuşit să gestioneze şomajul tehnic într-un mod simplu şi transparent”.

„De final de zi lamuncă, am un sentiment de muncă cu folos văzând că am început, de îndată ce au intrat banii în conturile noastre după rectificarea bugetară, a doua etapă de plăți pentru #SomajTehnic. Și la ANOFM și la ANPIS. Mâine (vineri-n.r.) sunt procesate ultimele plăți aferente lunii martie. Vor mai rămâne pentru luni, 3 zone din țară care au nevoie de verificări suplimentare. Cum a fost un proiect nou, și pentru adminstrație și pentru angajatorii/profesioniștii care au depus cereri, au apărut tot felul de situații de clarificat”, a scris Violeta Alexandru pe rețeaua de socializare.

Ministrul Muncii a mai spus că România este una dintre puținele țări europene cu un tip de sprijin guvernamental accesat simplu, șomajul tehnic.

„Am reușit. România este printre puținele țări europene cu un tip de sprijin guvernamental accesat simplu, ȘomajulTehnic, un demers pe care l-a dus la final. De la legiferare, trecând prin consultare, prin rectificare până la plăți suntem, este adevărat, la un bilanț al primei etape de evaluare, una intermediară, după primele plăți din tot programul, cele din martie. Cu toate verificările minimale interne (verificări aprofundate se vor face după perioada de criză), cu un sistem modern de înregistrat cereri creat în câteva zile, din resurse interne, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, cu o comunicare continuă cu beneficiarii, se poate face treabă”, a mai scris Voleta Alexandru.