VIDEO Sens giratoriu suspendat pe Valea Prahovei. Valoarea investiției va fi de 132,5 milioane de lei

1005

Un pasaj rutier de tip sens giratoriu suspendat va fi construit pe DN 1, la intersecția cu DN 73A Predeal – Râșnov.

Detaliile proiectului au fost prezentate de Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar se stat în Ministerul Transporturilor, care a și publicat imagini cu felul în care va arăta primul sens giratoriu suspendat de pe Valea Prahovei.

“Din sensul giratoriu intră/se desprind 4 rampe care asigură fluidizarea traficului ce vine dinspre București/Brașov și se deplasează spre Brașov/Râșnov, respectiv rampa 1 București – Brașov, rampa 2 Brașov – București, rampa 3 București – Râșnov / Râșnov – București și rampa 4 spre Brașov.

Obiectivul va avea o structură de  rezistență  de tip circular, continuă pe 6 pile, dispuse radial. Cele 6 deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oțel-beton. În sensul giratoriu circulația se va desfășura pe 2 benzi. Raza externă a sensului giratoriu va fi de 35 m, iar raza internă de 21,8 m. Gabaritul de liberă trecere pe sub sensul giratoriu va fi de 5 m.

Secretarul de stat menționează că valoarea investiției va fi de circa 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuție de 30 de luni”, a detaliat Scrioșteanu.

Finanțarea obiectivului va fi realizată din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Comisia Tehnico – Economică a Ministerului Transporturilor a aprobat, săptămâna trecută, indicatorii pentru pasajul rutier care va fi realizat la intersecția DN 1 cu DN 73A, a mai precizat oficialul.