VIDEO Klaus Iohannis: „Nu dorim să închidem economia românească, ci să luăm măsuri prin care oamenii sunt protejați”

494

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după ce în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 10.260 de noi cazuri de coronavirus în România, că noile restricții care vor intra de luni în vigoare vor duce la încetinirea răspândirii pandemiei, dar că rezultatele se vor vedea abia „peste două-trei săptămâni”.

„Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit de COVID-19 și mulți, prea mulți români care au decedat. Sunt necesare măsuri mai ferme, luate la nivel național, pentru că cele deja în vigoare nu mai sunt suficiente pentru a controla epidemia.

Astfel, urmează ca toate școlile să treacă la predare online, angajații din sistemul public și privat să lucreze în telemuncă unde este posibil, magazinele vor fi închise la ora 21:00, iar circulația pe timpul nopții va fi restricționată. Petrecerile publice și private vor fi interzise, târgurile și piețele închise, iar purtarea măștii va fi obligatorie peste tot, în interior, inclusiv la locul de muncă, și în exterior.

Firmele și toate autoritățile își vor decala programul, pentru a evita aglomerația în mijloacele de transport.

Trebuie să controlăm extinderea pandemiei și să dăm șanse medicilor să trateze cazurile grave. Nu dorim să închidem economia românească, ci să luăm măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia funcționează în continuare. Așa fac națiunile puternice și națiunea română este o națiune puternică, dragii mei, și vom trece împreună prin această criză!”