Victorie obținută de FC Petrolul în fața Concordiei Chiajna, într-un meci spectaculos!

576

Victorie clară obținută, de către FC Petrolul în fața Concordiei Chiajna, într-un meci în care diferența s-a făcut în partea secundă a întâlnirii. A contat și inspirația lui Flavius Stoican, cel care a surprins cu primul „11”, pentru ca, mai apoi, să mute decisiv în startul reprizei a doua, iar dubla lui Arnăutu și reușita lui Gavrilă au înclinat balanța în favoarea „galben-albaștrilor”: 3-0!

Nu era chiar una de totul sau nimic, dar, oricum, partida disputată pe „Ilie Oană” se anunța a fi extrem de importantă pentru viitorul imediat al „găzarilor”. Înfrângerea suferită în „Regie” nu mai dădea dreptul la alți pași greșiți, iar Concordia, cu Erik Lincar adus de curând la conducere și cu destui jucători experimentați în lot, nu părea nici pe departe a fi cel mai comod adversar.

Cu același vechi probleme de lot, indisponibilitățile lui Marinescu, Walace, Sîrghi și Racu, Stoican a păstrat linia defensivă care a dat satisfacție în ultimele meciuri, cu tinerii Olaru, Manolache și Țicu, dar a venit cu noutăți majore în ofensivă, acolo unde a schimbat, practic, din temelii.

A apelat, din primul minut, la Gavrilă, Deac și Gnabaoyou, jucători mai puțin obișnuiți, până acum, cu primul „11”, iar vreme de o repriză am văzut tiparul din majoritatea meciurilor anterioare. Posesie superioară, dominare teritorială și câteva șanse bune nefructificate: lovitura liberă bătută, direct pe poarta, de Saim Tudor (8), și „scoasă” aproape din vinclu de către Costache, apoi șutul, la coltul scurt, al lui Deac (35), respins cu piciorul de portarul oaspeților, sau „capul” lui Manolache (43), după un corner de pe dreapta, la care balonul a ocolit de puțin ținta.

E drept, au fost și destule emoții la „trasorul” lui Albu (26), ce a „zburat” pe lângă bara din stânga lui Avram, sau la voleul excelent, de la mare distanță, semnat de către Lucian Ion (43), deturnat salvator, de sub transversală, de către „căpitanul” ploieștenilor.

La pauză, Stoican a venit cu mutarea câștigătoare. I-a trimis în teren, la „pachet”, din primul minut al părții secunde, pe Arnăutu și Younes, iar aerul s-a împrospătat în ofensivă. Din colaborarea celor doi s-a născut golul care a rupt echilibrul, pasa lui Younes pentru „croșetarea” lui ARNĂUTU, golgheterul petroliștilor „înțepând” balonul pe lângă Costache și a „dezghețând”, în sfârșit, tabela!

„Lupii” și-au continuat ofensiva, Younes (66) a țintit transversala, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, Costache a făcut minuni la lovitura de cap a lui Saim Tudor (66), iar lucrurile s-au lămurit definitiv atunci când GAVRILĂ (67) a reluat în plasă, din fața porții, după centrarea perfectă venita, de pe stânga, de la Țicu! Si, astfel, finalul a fost unul liniștit, ARNĂUTU (89) punctând încă o dată, pentru cea mai clară victorie a sezonului, după ce a profitat de o neînțelegere între Albu și Paliu.

Liber în etapa viitoare. Meciul cu Turris s-a amânat.

Petrolul ajunge, astfel, la victoria cu numărul șase, a doua consecutivă pe teren propriu, și, cu un total de 21 de puncte, urcă până pe locul cinci, într-o ierarhie bulversată de jocurile amânate în această perioadă.

De altfel, și următoarea partidă a „lupilor” va fi reprogramată, întâlnirea din deplasare, cu Turris-Oltul Tr. Măgurele, urmând să se dispute pe 20 noiembrie, și nu pe 24 octombrie, așa cum fusese stabilit inițial. Amânarea a venit la solicitarea clubului nostru, în condițiile în care, de azi și până pe 24 octombrie, juniorii Mario Bratu și Ianis Stoica vor fi prezenți la o acțiune a lotului național „Under 18”, echipa reprezentativă disputând, în această perioadă, două jocuri amicale în compania Slovaciei.

În aceste condiții, următorul meci oficial al formației ploieștene va fi cel de la Cluj, cu divizionara a treia Sănătatea (30 octombrie, ora 17.00), contând pentru optimile de finală ale Cupei României.

FC Petrolul Ploiești – Concordia Chiajna 3-0 (0-0)

Marcatori: Arnăutu (61, 89), Gavrilă (67).

FC Petrolul: Avram (cpt) – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Meza Colli, Cioinac – Deac (46 Arnăutu), Gavrilă, Saim Tudor (69 Mihăescu) – Gnabaoyou (46 Younes). Antrenor: Flavius Stoican.

Concordia: Al. Costache – Paliu, Albu, Dobroslavlevici (cpt), Fota (44 Olteanu) – Hamzaoui (52 Tîrcoveanu), L. Ion, Ciucureanu – C. Neagu, Batin (68 Ivanovici), Bari. Antrenor: Erik Lincar.

Au arbitrat: Szabolcs Kovacs (Carei) – Adrian Vornicu (Iași) și Florin Pucheanu (Ulmi-Dâmbovița).

Arbitru de rezervă: Constantin Alin Olaru (Rm. Vâlcea).

Observatori: Gheorghe Mihalache (Buzău) și Emil Tudor (Târgoviște).

Foto cu caracter ilustrativ