Victor Ponta pune degetul pe rană: 4 motive pentru situația GRAVĂ în care se află România

444

Liderul Pro România, Victor Ponta, arată că situația actuală din România a fost agravată de lipsa de acțiune a Guvernului și în ciuda alocărilor masive de fonduri în sănătate, România se află în situația de la începutul pandemiei.
”Va rog sa urmariti acest scurt filmulet despre paturile de terapie intensiva / mi-a fost trimis de Doctorul Ion Alexie din America ( Spitalul din Las Vegas) ! Este pe intelesul tuturor !

La 6 luni de la declansarea Pandemiei de Covid 19 Romania este aproape in punctul de plecare / pentru ca Guvernul “Orban” s-a multumit sa faca propaganda politica si NU a luat masurile necesare :

1. Numarul de teste a crescut datorita spitalelor si policlinicilor private ( unde testele sunt, normal, la un pret pe care putini romani si-l permit) / in centrele de Stat ( cu testare gratuita) Romania testeaza si acum sub 10% din capacitatea actuala a altor tari

2. Romania NU testeaza pe nimeni care intra in tara ( nu avem niciun control asupra celor care vin deja infectatu cu virusul din alte tari) / in schimb Romania este singura tara care interneaza fortat in spitale persoanele asimptomatice

3. Romania este tara care, pana azi, NU a distribuit nicio masca populatiei ( desi avem o lege aprobata de Parlament si o Ordonanta de Guvern care a alocat fondurile necesare inca din luna Aprilie)

4. Romania este singura tara care nu si-a crescut semnificativ numarul de paturi de terapie intensiva ( desi Guvernul Orban a dat inca din luna Martie ordonanta de urgenta privind achizitia de ventilatoare si aparatura pentru ATI) / Doctorul Alexie vorbeste de “proasta organizare” – si daca e vorba de altceva?

Am pierdut 6 luni in batalia cu Pandemia de Covid 19 si cu Criza Economica !!!”, scrie Victor Ponta.