Prefecturile din toată ţara au primit o notă prin care li se interzice să comunice public orice fel de informaţii referitoare numărul de teste COVID – 19 efectuate, numărul de persoane depistate pozitiv în urma efectuării acestor teste, dar şi date despre starea de sănătate a pacienţilor depistaţi pozitiv cu COVID-19.

Documentul a fost publicat de Victor Ponta, președintele Pro România, pe contul său de Instagram, cu următorul comentariu: „De ce nu trebuie sa stim adevărul?”

Comunicarea pe aceste spețe va fi centralizată, astfel că solicitările de informații adresate Instituției Prefectului vor fi redirecționate Grupului Strategic.

Practic, prin ordinul semnat de secretarul de stat Gheorghe Sorescu și transmis tuturor prefecturilor din țară, începând din acest moment, presa și implicit opinia publică nu va mai obține explicații și detalii cu privire la numărul de teste COVID-19 efectuate, la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate și cu privire la starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv, la nivelul fiecărui județ. Măsura este fără precedent în România de după 89.

Acest document a fost confirmat si de prefectura Prahova pe pagina oficială de Facebook, printr-un comentariu la indignarea unui cetățean cu privire la faptul că nu comunică câte cazuri de cetățeni depistați cu coronavirus sunt si care este situația exactă pe fiecare localitate în parte.
Foto: Facebook/Prefectura Prahova