Victor Ponta: PSD nu va avea susținerea PRO România la alegerile prezidențiale!

451

Social-democrații au stabilit luni, în ședința Comitetului Executiv al PSD, că partidul va avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale din toamnă, urmând ca în perioada următoare să discute varianta unei posibile susțineri și din partea ALDE și PRO România.

Contactat de PSnews.ro, liderul PRO România, Victor Ponta, a declarat că formațiunea politică pe care o conduce nu va susține un candidat PSD la alegerile prezidențiale din toamnă.

„PSD nu va avea susținerea PRO România la alegerile prezidentiale. La sfârșitul lui August o să decidem dacă vom avea un candidat propriu”, a declarat Victor Ponta

Amintim că și fostul premier Mihai Tudose, actual europarlamentar PRO România, a declarat că pentru PSnews.ro că PRO România nu va susține niciodată un candidat ales de PSD sau ALDE în reuniunile naționale de partid.

„Eu vă anunț că nu este nicio discuție în partid pentru că președintele partidului, Victor Ponta, este plecat din țară, iar discuțiile pe această temă vor începe în luna august. Până atunci, sunt păreri personale ca reacții la diverse declarații ale altor actori politici, că am văzut și eu că toată lumea speră și se comportă ca și cum ar avea susținerea totală a românilor, și PSD…Din ce am văzut.

Noi, PRO România, putem să avem un candidat foarte bun, care ar putea fi susținut de ALDE și de PSD. Sau putem să găsim, toată partea stângă, un candidat care să nu fie nici de la ALDE, PSD sau PRO România, ci să fie o personalitate de stânga care să fie susținută de toți. Ideea că PSD sau ALDE ține un Congres, stabilește că de la ei cel mai bun este Viorica Dăncilă sau Călin Popescu Tăriceanu și noi să susținem așa ceva, uitați-o

Ceea ce a lansat Victor Ponta pe piață a fost să găsim pe cineva care chiar să se ducă la Cotroceni. Hai să găsim pe cineva. Nu stabiliți voi pe cine și noi îl susținem. Nu merge așa, a declarat fostul premier Mihai Tudose.

Sursa: PSnews.ro