Victor Ponta profețește o mare lovitură pe scena politică: Ludovic Orban nu va mai fi premier

404

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, că pentru partidul său ar fi mai bine să existe alegeri anticipate, dar că există o înţelegere între PNL şi PSD pe această temă, chiar dacă „îşi mai dau ţepe între ei”. „Singura veste bună este că nu o să îl mai avem pe Orban după alegeri, ceea ce e o veste bună, dar costisitoare”, a susţinut Ponta.

Întrebat dacă agreează ideea alegerilor anticipate, Victor Ponta a spus că acestea nu depind de Pro România.

„Pentru noi e mai bine, problema e că nu depinde de noi. E o înţelegere între PNL şi PSD. Dar şi PNL şi PSD mai dau ţepe între ei în cazul de faţă. Şi ceilalţi ne uităm. Dacă vor fi şi alegerile parlamentare e şi mai bine. Asta i-am spus şi domnului Orban când m-a rugat să îi votez guvernul. I-am spus că nu îl votez, de ce nu face alegeri că aveau un sens. Aşa, stăm nu ştiu câte luni. Guvern nu avem, e un Guvern interimar, dacă dizolvăm şi Parlamentul, nu mai avem nici Parlament. Aleşii locali, dacă nu mă înşel, le expiră mandatele la începutul lunii iunie. Deci nu o să avem nici administraţii locale până nu ne lămurim”, a declarat Ponta.

Ponta a spus că după alegeri „nu o să îl mai avem pe Orban”, dar acest lucru este unul costisitor.

„Singura veste bună este că nu o să îl mai avem pe Orban după alegeri, ceea ce e o veste bună, dar costisitoare. O să ne coste mult până atunci şi, sincer, am fost foarte dezamăgit că din tot PSD au găsit-o pe Dăncilă să fie prim ministru, cred că puteau mai mult. După care, dacă din tot PNL-ul l-au găsit pe Orban, mi-am dat seama că PSD, PNL tot acolo”, a declarat Ponta.

Liderul Pro România a criticat şi USR despre care a spus că nu reprezintă o alternativă pentru PNL, aşa cum partidul său reprezintă pentru PSD.

„M-aş fi bucurat să văd că USR pe partea dreaptă reprezintă o competiţie pentru PNL, cum reprezentăm noi o competiţie pentru PSD pe partea stângă, dar s-au înecat pe drum, nu ştiu ce e cu ei, nu se lămuresc”, a mai declarat Victor Ponta.