Fostul premier Victor Ponta a  criticat Guvernul Orban pentru că a adoptat 100 de ordonanțe de urgență în câteva luni de guvernare, reamintind că înainte să ajungă la putere șeful liberalilor declara că ar interzice ordonanțele de urgență.

„NESIMTIRE MAXIMA ! Guvernul Orban a dat 100 de ordonante de urgenta in primele 7 luni din 2020 !!! Nu este singurul record negativ / mai detine recordul de ordonante date intr-o zi ( 25) / mai detine recordul atacarii la CCR de catre PNL a propriilor ordonante / mai detine recordul celor mai multe ordonante declarate neconstitutionale ! Dar nu le pasa – nu dau doi bani pe Constitutie sau pe oameni!”, a declarat președintele Pro România, Victor Ponta.

Victor Ponta a reamintit că, în 2017, Ludovic Orban anunța ca “ar interzice ordonanțele de urgență”.

”Mai au în fata doar Avocatul Poporului și Curtea Constitutionala ( in Parlament, cu toata opozitia ProRomania, PSD si USR le voteaza tot ce vor celor de la Guvern – inclusiv Guvernul) / Romania s-a autosuspendat din Martie de la CEDO – si nu cred ca mai revine / PNL este noul PCR / in 2021 o sa termine si cu Avocatul Poporului si cu CCR – dupa care o sa ne uitam la Coreea de Nord sa vedem ce mai avem de facut!”, a adăugat Victor Ponta.

Fostul premier a subliniat că nu a făcut ”niciodată la fel ca Orban”.

“(…) Ca exemplu in 2015 am adoptat 52 de ordonante de urgenta ( Orban a dat deja 100 – si inca nu e 1 Iulie)! Asa ca – mai ganditi putin ca nu va strica !”, a scris Victor Ponta pe Facebook.