Victor Ponta: O să mă consult cu colegii despre susţinerea lui Mircea Diaconu pentru alegerile prezidențiale. Vedem dacă și ALDE îl vor susține

377

Liderul Pro România, Victor Ponta,  a declarat, la România TV, că partidul pe care îl conduce va decide dacă îl susţine în cursa pentru Cotroceni pe  Mircea Diaconu, afirmând că decidă în următoarele 72 de ore ALDE trebuie să decidă dacă face acelaşi lucru sau dacă merge cu Tăriceanu în cursa pentru Cotroceni.

”(…) Eu am o datorie morală față de Mircea Diaconu. În 2014 m-am bucurat pentru el că a câștigat alegerile europarlamentare, chiar dacă eu eram PSD, el era independent. PSD a avut grijă să nu i se fure voturile în secțiile de votare. Dacă îl vom susține sau nu, nu pot să decid eu singur, trebuie să mă consult și cu colegii mei, dar trebuie să vedem dacă și ALDE îl vor susține”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Victor Ponta a afirmat că ALDE trebuie să decidă în următoarele 72 de ore dacă îl susţine pe Mircea Diaconu sau dacă merge cu Tăriceanu în cursa pentru Cotroceni.

„(…) Mircea Diaconu are marele avantaj că nu are structurile de partid în spate, nu are vicepreședinți în jurul lui, nu are baroni în spatele lui, ceea ce înseamnă că este un om care nu joacă după cum doresc alții.

Vor fi patru candidați importanți la alegerile prezidențiale: Iohannis, Dăncilă, Barna și Mircea Diaconu. Nu știu ce va decide ALDE referitor la o eventuală coaliție. Știu că în această săptămână cei de la ALDE trebuie să decidă dacă merg cu domnul Tăriceanu la prezidențiale sau îl vor susține pe Mircea Diaconu. Cei de la ALDE trebuie să decidă dacă mai stau într-o coaliție cu PSD. Lucrurile astea se vor decide în următoarele 72 de ore!”, a spus Victor Ponta.