Victor Ponta: „Nu l-am votat pe Klaus Iohannis”. Liderul Pro Romania cere unirea stângii.

607

Președintele Pro România și fost candidat al PSD la prezidențiale, Victor Ponta, susține că Viorica Dăncilă a luat cel mai prost scor al unui candidat PSD la prezidențiale. Ponta susține că este nevoie de o mișcare prin care să se unească toate partidele de stânga din România.

„Eu cred că în turul doi cu Barna sau Diaconu nu era scorul ăsta, cu Tăriceanu nici atât. PSD are cel mai prost scor din istoria sa”, a declarat Victor Ponta după anunţarea exit poll-urilor.

„Cei de la PSD trebuie să-şi găsească pe cineva care să-i conducă, să-i scoată din negarea realităţii. Cu „ne-am luat voturile înapoi” nu se ajunge nicăieri. Niciun candidat al PSD nu a luat un scor atât de prost, niciun alt candidat nu a pierdut atât de multe voturi. Eu am pierdut în turul II cu 5,3 milioane de voturi, iar Viorica Dăncilă a luat puțin peste 3 milioane de voturi. Probabil că și la alegerile locale dreapta va câștiga. Singura soluție este o stângă unită, dar o stângă unită reformată, pentru că dacă ne unim pentru a lua bătaie, degeaba ne unim. Este nevoie de un pol de stânga unit și reformat, de figuri noi.”, a spus Victor Ponta, la România TV, precizând ulterior că şi-a anulat votul.