Victor Ponta: „Măcar să nu ne mai ducem din ce în ce mai jos, cum ne-am dus în ultimii cinci ani, când am triplat datoria publică”

195

Victor Ponta a discutat, despre tensiunile create în Coaliție din cauza noii Legi a pensiilor. Cum crede fostul prim-ministru că îi va afecta acest lucru pe politicieni.

„Eu cred că aici cei de la PNL au zis, dacă mărim pensiile, de fapt, nu le mărești, aplici legea în vigoare. Lege care s-a aplicat și în mandatul premierului Ciucă, și în mandatul premierului Cîțu, și în mandatul premierului Orban. Nu e că pe vremea guvernelor lor nu aveam bani. Era normal să dea și Ciolacu acea indexare prevăzută de lege. Haideți să fim foarte direcți. Nu știu, 13% sau cât va fi, la cât au crescut prețurile, nu știu dacă acoperă aceste creșteri. Trebuiau dați acești bani pentru anul 2024, nu știu ce a fost, probabil că au discutat, că merg pe liste diferite PNL-ul, probabil că și-au dat seama că n-are cum să ia PSD pe listă pe PNL.

A fost o chestie de orgoliu, dar s-a rezolvat. S-a rezolvat în sensul în care legea a trecut, a semnat-o toată lumea. Problema principală la anul va fi nu doar de bani de pensii, în general dacă putem, cum s-a reușit acum pe ultimele două-trei luni, să oprim un pic căderea, că să o luăm în sus mai durează, din punct de vedere al încasărilor, dar măcar să nu ne mai ducem din ce în ce mai jos, cum ne-am dus în ultimii cinci ani, când am triplat datoria publică”, a spus Victor Ponta.